Датският търговец на мебели и стоки за дома JYSK ще отвори два нови магазина в Румъния. Обектите се намират в градовете Слобозия и Миовени и ще бъдат открити на 17 януари.

Магазинът в Слобозия е с площ от 1170 кв. м, а този в Миовени ще се простира на 1000 кв. м, се казва в изявление на JYSK, цитирано от SeeNews.

"Имаме силен старт на годината, като отваряме два магазина за един ден, продължавайки ускорения процес на разширяване през последните години. И двата магазина са в нови градове, което означава, че марката JYSK ще бъде достъпна за клиенти, които до сега можеха да ни открият само онлайн", казва мениджърът на JYSK в Румъния Ираида Паюк.

Веригата JYSK готви експанзия в съседка на България с над 30 нови магазина за 2 години

Веригата JYSK готви експанзия в съседка на България с над 30 нови магазина за 2 години

До края на 2018 година ще отворят нови 5 обекта

С новите два магазините на JYSK в Румъния ще нараснат до 68. Веригата навлезе на румънския пазар през 2007 г.

"Тъй като през следващите няколко години се стремим да достигнем до 135 магазина, ние винаги търсим подходящите места за пазаруване за нашата концепция за магазини. Търсим площи с размер около 1300 кв. м и планираме да имаме магазин на JYSK във всички градове с население от над 20 000 жители", казва мениджърът за развитие на JYSK Romania Христу Георге.

Компанията е един от големите играчи при търговията с мебели и продукти за дома, като има глобални годишни приходи от над 4 млрд. евро и около 20 000 служители в 50 държави.