Датската верига за търговия с мебели и стоки за дома JYSK планира голямо разширяване на бизнеса си в съседна Румъния. От компанията планират до 2020 година да имат 100 магазина в страната, съобщава местната медия Romania Insider.

Това означава, че за две години в северната ни съседка ще се появят над 35 нови обекта на JYSK.

До края на тази година ще заработят пет нови обекта там в столицата Букурещ, както и в Миовени, Роман, Слобозия и Меджидия.

От веригата също така са започнали кампания за привличане на нови служители и за задържане на настоящите такива. Към момента за нея в Румъния работят 770 души във всичките й 62 обекта там.

За фискалната 2016 - 2017 година JYSK Romania е отчела оборот от 363 милиона румънски леи или 79 милиона евро. Нетната печалба на дружеството възлиза на 54 милиона леи или 11,8 милиона евро, което е двоен ръст в сравнение с предходната година.

Междувременно компанията у нас отвори трети магазин в Пловдив тази седмица и обяви, че до края на 2018 година ще има още 4 нови обекта. Три от тях ще бъдат в нови за JYSK градове. Засега веригата има общо 22 магазина в България, а в тях са заети над 245 служители.

Преди време от ръководството й обявиха, че планират общо 14 нови обекта в страната.

Веригата JYSK отвори нов магазин в Пловдив. Планира още 4 обекта в следващите месеци

Веригата JYSK отвори нов магазин в Пловдив. Планира още 4 обекта в следващите месеци

Обектът е третият в града