Датската верига за търговия с мебели и стоки за дома JYSK отвори нов магазин в Пловдив. Това е трети обект на компанията в българския град и общо 22-ри в страната.

От веригата посочват, че през август са открили още 4 магазина, а в следващите месеци ще навлязат в още три града у нас.

"Магазинът в Пловдив е номер 3 за гарда и номер 22 в България. JYSK България е добре позната марка в региона, а нашата остава да сме възможно най-близо до голяма част от клиентите ни, както онлайн, така и в градовете", заяви при отварянето на новия обект регионалният управител на веригата Георги Василев.

Преди няколко месеца стана ясно, че JYSK планира по-сериозна експанзия на бизнеса си в България, като тогава от веригата обявиха, че ще отворят 14 нови обекта, като в тях ще наемат 450 служители.

Веригата JYSK отваря нови 14 магазина у нас и наема над 700 служители

Веригата JYSK отваря нови 14 магазина у нас и наема над 700 служители

До края на следващата година готов ще стане логистичният център на компанията в Божурище

Също така предстои да заработи логистичната база на компанията в индустриалния парк в Божурще, която ще бъде четвъртата такава за JYSK в света. Инвестицията в него е 100 милиона евро, като там ще бъдат отворени още 300 нови работни места. От базата ще се правят доставки за 270 магазина в 7 държави в Югоизточна Европа.

Датската верига стъпи на българския пазар през 2005 година, като първият й магазин е в Пловдив. Към момента тя има присъствие в 14 града у нас, като за нея работят над 245 служители.

Датската JYSK готви €100 милиона инвестиция в България

Датската JYSK готви €100 милиона инвестиция в България

Ще бъдат отворени нови 300 работни места