Вчера Ким Кардашиян обяви в Twitter, че ще "замрази" профилите си във Facebook и Instagram и призовава привържениците си да направят същото - туит, който има публика от над 66 млн. нейна последователи. Това се оказа проблем за Facebook, чиито акции рязко се сринаха с почти 1,3% след поста на знаменитостта, предаде Zero Hedge.

Какви заплати взимат служителите във Facebook?

Какви заплати взимат служителите във Facebook?

Някои от тях имат завидни доходи

Причината за гнева ѝ е, че социалните мрежи, според нея, "позволяват разпространяването на омраза, пропаганда и невярна информация". Кардашиян също изтъкна, че това води до сериозни ефекти върху изборите и "подрива" американската демокрация.

От Zero Hedge припомнят обаче, че Кардашиян има седмият най-следван профил в Instagram, като социалните мрежи изначално са сред водещите причини за нейната популярност. В платформата тя е следвана от 188 млн. души и има още 30 млн. последователи във Facebook. От изданието спекулират, че след спирането на предаването ѝ тя се опитва да запази популярността си, присъединявайки се към нови каузи.

Въпреки гнева на Кардашиян, ценните книги на Facebook възстановиха част от спада си в рамките на вчерашната търговия, като все пак в рамките на деня се покачиха с 0,6% до цена от 272,42 щатски долара.

Facebook купува централа за над $360 милиона, въпреки че 50% от персонала работи от вкъщи

Facebook купува централа за над $360 милиона, въпреки че 50% от персонала работи от вкъщи

Миналия месец компанията заяви, че удължава политиката за работа от вкъщи до юли 2021 г.