Китайските застрахователни компании ще инвестират над 73 милиарда долара в придобиване на имоти по света в следващите пет години като част от стратегията им за диверсификация. Това пише в доклад на световния гигант в недвижимите имоти DTZ/Cushman & Wakefield, цитиран от китайското издание South China Morning Post.

Според проучването неотдавнашната нестабилност на световните капиталови пазари ще подтикне китайските застрахователи да ускорят стратегията си в недвижимите имоти, далеч от дома.

„Големите градове ще бъдат първата цел. Сегашните инвестиции в Лондон и Ню Йорк потвърждават тази тенденция. Други водещи градове също ще станат свидетели на сделки от порядъка на 100 милиона долара”, казва Клистине Лай, анализатор в азиатско-тихоокеанския екип на DTZ/Cushman & Wakefield.

Сред целите на китайските инвеститори се очаква да бъдат Сингапур, Сидни и Токио в азиатско-тихоокеанския регион. В  Европа ще бъдат търсени имоти в Берлин, Франкфурт, Мюнхен и Париж, според екипа. В Северна Америка вниманието привличат Чикаго, Лос Анджелис, Сан Франциско, Торонто и Вашингтон.