Търговската верига Lidl се готви да изгради трети логистичен център в България, след като тя вече има един в близост до София, а преди три години заработи и един в ямболското село Кабиле. Новата база трябва да бъде изградена в периферията на столицата между селата Чепинци и Локорско, които се намират в район Нови Искър.

Това става ясно от подедено от "Лидл България ЕООД ЕНД КО" уведомление до РИОСВ-София.

Според документа земята, на която ще се строи логистичния център, е собственост на веригата. Става въпрос за имот, разположен на близо 184 хиляди квадратни метра.

На него трябва да бъде изградена складова база с обща застроена площ от около 50 хиляди квадратни метра. Халето ще бъде с височина от 20 метра.

Към него ще има паркинг за 180 автомобила и 54 камиона. От уведомлението става ясно още, че в третият логистичен център на Lidl у нас ще работят 250 души, като 150 от тях ще бъдат заети в складовата част.

Lidl отвори 30-ти магазин в София

Lidl е вече с 30 магазина в София и над 100 в страната

С откриването на новия обект се отварят нови 25 работни места

От уведомлението не става ясно кога трябва да бъде завършена логистичната база. Не е ясно какви ще бъдат и вложенията в нея.

Първият логистичен център на Lidl заработи в Равно поле през 2010 година. Той е със застроена площ над 35 хиляди квадратни метра, а инвестицията в него беше от 56 милиона лева. От него се извършват доставките за западната част на страната.

Втората такава база за веригата у нас беше открита през 2017 година. Тя е по-голяма - с малко над 50 хиляди квадратни метра застроена площ, а в нея бяха вложени 80 милиона лева. Базата в Кабиле отговаря за зареждането на магазините на Lidl в източната част на България.

Германската верига има 103 магазина в страната, като 30 о тях се намират в София.