Макар и със закъснение, продължава работата по изключително мащабния проект Promenada Mall By Nepi Rockcastle в Пловдив. Когато бъде завършен, търговският център ще е сред най-големите в България.

Проектирането му продължава, като се очаква в най-скоро време документацията да бъде внесена за одобрение и да се издаде разрешение за строителство, обясни главният архитект Яна Желязкова, цитирана от в."Марица".

От мол до "Инвеститор на годината": Най-големите публични продажби за 2023-та

От мол до "Инвеститор на годината": Най-големите публични продажби за 2023-та

За кои предприятия годината не беше добра?

Promenada Mall ще се изгражда върху терен в района на пловдивската Сточна гара - един от ключовите транспортни възли на града. Южноафриканският инвеститор NEPI Rockcastle (собственик на Paradise Center и Serdika Center в София) ще дари 8 декара за нова пътна инфраструктура, която в момента се проектира, обясни пред изданието проектантът инж. Димитър Балчев.

NEPI Rockastle отвори нов мол за €70 милиона на Балканите

Собственикът на "Парадайз" и "Сердика Център" отвори нов мол за €70 милиона на Балканите

Откриването му беше забавено заради пандемията

Така новият мол ще е обграден с пътни артерии от всички страни.

Той ще бъде построен върху 56,6 дка площ, като сградата ще има разгъната площ от над 150 000 кв.м, от които 60 000 ще са отдаваеми. Търговският център ще има паркинг за 1900 автомобила и 5 нива с кино, зона за хранене и парк.

Срокът за реализация на проекта още не е ясен. Той трябваше да е готов през 2021 г., но пандемията осуети това. Според публикация на TrafficNews от по-рано тази година, молът вероятно ще отвори врати през 2026 г.