След близо месец забавяне заради пандемията собственикът на моловете Paradise и Serdika Center отвори нов търговски център на Балканите. Той се намира в румънския град Търгу Муреш, а инвестицията в него е в размер на 70 милиона евро. 

Молът е с площ от 40 000 квадратни метра и ще помещава 113 магазина, център за храни и 1500 паркоместа, става ясно от официалното съобщение на NEPI Rockastle, цитирано от сайта SeeNews.

Там магазин ще има още румънското дъщерно дружество на френската верига Carrefour.

Междувременно в края на миналата година NEPI продаде 100% от офис портфолиото си в Румъния на AFI Europe. Стойността на сделката беше около 290 милиона евро.

Към 30 юни миналата година компанията оценява инвестиционните си имоти на стойност 308 милиона евро, като от сумата на сделката са извадени пасивите.

Купувачът AFI Europe оперира и на българския пазар. Тя изгради и в момента притежава и управлява Бизнес парк Варна с обща застроена площ от 44 хиляди квадратни метра. Компанията стои и зад три жилищни комплекса в София - Vitosha Tulip, Lagera Tulip и Malina Tulip, който е в процес на изграждане.