Гърция със своя Акропол в Атина, с белите къщи на Санторини и красивото крайбрежие на Корфу отново е отворена за посетители. Ограниченията за пътуване в страната отпаднаха в средата на май, а сега тя отново се оказва една от най-желаните дестинации за богатите туристи.

Всъщност, оказва се, че към края на юни южната ни съседка е най-предпочитаното място за почивка на заможните туристи, пристигащи там с яхти. Според данни на Bloomberg поне 194 луксозни лодки са акостирали по пристанищата в Гърция към 25 юни.

Това е с над 80% ръст в сравнение с миналия месец, след като региона на Средиземноморието, Егейско и Адреатическо море отчитат пик в търсенето в началото на лятото въпреки пандемията.

От медията посочват, че яхтите на няколко милиардера са били забелязани по пристанищата в Гърция през последната седмица.

Докато Гърция иска да спре круизите, в Турция и Хърватия идват яхтите на руските милионери

Докато Гърция иска да спре круизите, в Турция и Хърватия идват яхтите на руските милионери

Сред посетителите на двете страни са Роман Абрамович и вторият най-заможен човек в Русия - Леонид Микелсон

Това включва лодките на американският пподуцент Дейвид Гефен, на собственика на дубайския конгломерат Al-Futtaim Group Абдула ал Футаим и на италианският милиардер от швейцарски произход Ернесто Бертарели.

Според данните на Bloomberg южната ни съседка за първи път изпреварва останалите дестинации за суперяхти и за първи път е лидер в това отношение. След нея се нареждат съответно Италия, САЩ и Франция с между 170 и 150 луксозни лодки, акостирали там през изминалата седмица.