Американският дилер в производството на сензори и системи за електрическа защита и контрол Sensata Technologies ще инвестира 5 милиона долара за разширяване на дейността на завода си в Ботевград. Успоредно с това компанията ще наеме нови служители в подразделението си в Пловдив.

Това потвърди инжинеринг директорът на "Сенсата Технолоджис България" Серж Гроенхуйзен в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

"Имаме нужда от това разширение. Компанията все още расте и имаме нужда от място, където да произвеждаме високотемпературни сензори, които са наш много ключов продукт", коментира той.

По думите на Гроенхуйзен нови служители ще се наемат в производството и офиса на "Сенсата Технолоджис България" и в столицата. През миналата седмица в София врати отвори най-голямата тестова лаборатория на Sensata в световен мащаб.

Sensata Technologies избра България за най-голямата си лаборатория в света

Лидер в производството на сензори за коли избра България за най-голямата си лаборатория

В нея вече са наети да работят 100 души

"Българският клон е много важен за европейския пазар, който пък е един от най-големите пазари за нас в световен мащаб. Типично развитието ни тук е движено от европейските автопроизводители, като например Volkswagen и Daimler", посочва още Серж Гроенхуйзен.

"Sensata е малко по-различен инвеститор на българския пазар от конкурентите си, защото развива инженерни дейности от по-висок клас и повишава нивото на българската инженерна наука и практика", допълва той.