14 хотела в Щатите носят бранда президента Доналд Тръмп в момента. Част от тях са притежавани от Trump Hotels, а други само се управляват от марката. Това обаче изглежда е прекалено малка бройка за една от най-популярните компании в света.

Според информация на Associated Press главният изпълнителен директор на веригата Ерик Дензигър, заедно със синовете на Тръмп Ерик и Доналд младши, планира в следващите три години да прибави между 50 и 100 нови обекта в портфолиото на дружеството в Щатите. Двамата братя поеха управлението на корпорацията, след като баща им стана държавен глава.

С подобен темп на покупките Trump Hotels ще се превърне в сериозен играч на пазара, като в момента е по-скоро малка верига в сравнение с останалите конкуренти.

За сравнение Hilton, които имат хотели и у нас - в София и Варна, са собственици на 5479 обекта, а Marriott International, която купи компанията майка на столичния "София хотел Балкан", държи 4242 обекта.

Що се отнася до Trump Hotels, Данзигър определено знае как да постигне това, което си е поставил за цел. За три години през 90-те той успя да направи веригата Starwood Hotels от 20 до 600 хотела.

Неговата идея днес обаче е малко по-различна. Компанията, носеща президентската фамилия, не иска да изгражда или да купува нови хотели, а само да ги управлява, като те носят бранда й. В същото време местни партньори на Trump Hotels ще бъдат собственици на обектите.

Те ще влязат в портфолиото на новия бранд за бюджетни нощувки на компанията - Scion.