Германският индустриален конгломерат Thyssenkrupp планира да инвестира между 150 и 250 млн. долара в новата централа на асансьорния си бизнес в САЩ.

Компанията, в която 20 000 служители в Северна и Южна Америка, смята да изгради нов обект, включващ кула за тестове в Атланта до 2022 г.

След €8 милиарда загуба: Гигантът Thyssenkrupp си тръгва от Америка

След €8 милиарда загуба: Гигантът Thyssenkrupp си тръгва от Америка

Компанията продава и последния си завод там

"Не виждаме никакви индикации, че бумът на асансьорите намалява", заяви пред Reuters ръководителят на подразделението Андреас Ширeнбек.

Докато новите асансьорни инсталации остават основен бизнес, голяма част от приходите от бизнеса се генерират от услуги, свързани с поддръжката. Асансьорният бизнес е най-печелившият за Thyssenkrupp, като съставлява почти половината от основните приходи на компанията за 2017 г. от 1.9 млрд. евро.

Thyssenkrupp изпадна в още по-дълбока криза, след като шефът й напусна

Индустриален гигант изпадна в още по-дълбока криза, след като шефът му напусна

Враждата между акционерите и ръководството поставя под въпрос бъдещето на компанията

Търговското напрежение между САЩ и останалия свят засега не влияе на бизнеса на германската компания. "Получаваме доставки, произвеждаме, монтираме и извършваме поддръжка на местно ниво - това е много стабилен бизнес. Пазарът на недвижими имоти в САЩ е в добра форма, навсякъде има строителство", заяви Ширенбек.

През последните месеци германският концерн е изправен пред тежка криза, свързана със структурата на бизнеса му и липсата на силно лидерство. Thyssenkrupp отчете 758 млн. евро загуба за миналата година, а противоречията между инвеститори и ръководството доведоха до оставките на изпълнителния директор и председателя на борда.