Турският производител на домакински уреди Arctic инвестира €37.8 милиона в нова производствена линия във фабриката си в Улми, Румъния, удвоявайки капацитета си, съобщи компанията.

С новооткритата производствена линия фабриката очаква да достигне производство от 2.2 милиона перални машини годишно.

Фабриката е произвела повече от 2 милиона перални машини от стартирането на производството си през 2019 г. В момента произвежда над 300 модела перални машини.

Китай ще подкрепя икономиката със субсидии за коли и перални

Китай ще подкрепя икономиката със субсидии за коли и перални

Пекин ще забърза и раздаването на лицензите за 5G мрежите

"С пълната експлоатация на втората производствена линия в Улми, Arctic ще произвежда годишно над 5 милиона уреди в страната. Заедно със своите 46 местни доставчици, Arctic допринесе решително за консолидирането на тази индустрия, превръщайки Румъния във важен играч в региона ", каза главният изпълнителен директор на Арктика Мурат Бююкерк, цитиран от See News.

"В същото време заводът Ulmi служи като флагман за ефективно използване на енергия, материали и ресурси, в съответствие с визията, ориентирана към устойчивостта, която споделят Arctic и Arcelik group", добави той.

Фабриката за перални машини в Румъния

Източник: Arctic

Фабриката за перални машини в Румъния

Фабриката от 700 000 кв. м в Улми беше открита след инвестиция от 160 милиона евро и съчетава изкуствен интелект и роботика с традиционно производство, ръководено от човека. Според Arctic 200-те робота, работещи заедно с персонала, са увеличили производителността с 30%. 

Тръмп въведе 30% мито за соларни панели и 50% за перални

Тръмп въведе 30% мито за соларни панели и 50% за перални

Протекционизъм в действие. Партньорите недоволстват

Arctic е турски производител на домакински уреди със седалище в Румъния. Тя е придобита от Arcelik през 2002 г. и в момента управлява фабриките Ulmi и Gaesti, с общо до 5500 служители. Общо 84% от продуктите на Arctic се изнасят в 80 страни, като фабриката в Gaesti е произвела 40 милиона хладилници до момента.

Според данни на министерството на финансите, Арктика регистрира печалба от 121,28 милиона леи (€24,52 милиона) при оборот от 271,94 милиона леи през 2020 г.

Samsung изтегля 2.8 милиона перални заради риск от нараняване

Samsung изтегля 2.8 милиона перални заради риск от нараняване

Производителят е пред ново изпитание в САЩ

Arcelik е компания със седалище в Истанбул и над 40 000 служители по целия свят. Дейността му включва офиси за продажби и маркетинг в 49 държави, заедно с 28 производствени съоръжения в девет страни. Списъкът на компанията включва и съоръжения за научноизследователска и развойна дейност по целия свят, с над 2000 изследователи. Arcelik отчете оборот от €6,5 милиарда през 2021 г.