Ръководителят на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет нарече разпространението на новия коронавирус "страшно нещо", но отбеляза, че сега не е моментът за продажба на акции, въпреки заплахата от пандемичния вирус, съобщава агенция Reuters.

В интервю за CNBC Бъфет заявява, че епидемията оа китайския коронавирус не променя дългосрочните му планове.

Според Бъфет коронавирусът е "ужасно нещо", но той не смята, че това трябва да засегне онези, които са инвестирали в акции.

Топ 10 компаниите в портфейла на Уорън Бъфет

Топ 10 компаниите в портфейла на Уорън Бъфет

Кои са те?

Припомняме, че на 24 февруари световните пазари силно паднаха поради опасения, че избухването на заразата с коронавируса Covid-19, която започна в Китай и се разпространи в редица страни, включително Италия, Южна Корея и Иран, може да прекъсне веригите за доставки и да забави глобалния икономически растеж.

Освен това Бъфет каза, че дългосрочните инвеститори не трябва да обръщат внимание на ежедневните новинарски заглавия и че неговият фонд Berkshire Hathawa ще продължи и ще бъде "по-склонен" да купува акции.

"Ако погледнете текущата ситуация - каза известният финасист, ще получите повече за парите си в акции, отколкото в облигации."

Той твърди, че това е вярно, въпреки че икономиката на САЩ стана "малко по-мека" отколкото преди шест месеца.

Уорън Бъфет увеличи дела си в Amazon с 11%

Уорън Бъфет увеличи дела си в Amazon с 11%

До общо почти $1 милиард

Американската икономика нарасна с 2.3% през миналата година, но имаше спад на потребителските разходи и промишленото производство.

Уорън Бъфет говори два дни, след като неговият фонд заяви, че оперативната печалба е спаднала с 3% през 2019 г. до 23,97 милиарда долара от застрахователни загуби, докато растежът на Apple и други инвестиции увеличи са нетните приходи до рекордните 81,42 милиарда долара.