От началото на 2018 година "Язаки" е инвестирала над 210 000 лева в обучението на своите служители в завода край Димитровград, отчетоха от компанията. Във фабриката за автомобилно окабеляване вече работят 1 380 души. Дружеството предвижда да вложи още 145 000 лева, с които работниците да усвоят нови технически и лични умения и да повишат своята квалификация.

"Язаки България" ЕООД е 100% собственост на японската Yazaki Corporation - глобален производител на автомобилни компонети и оборудване. Дейността на компанията в България датира от 2006 г. и е свързана с производство на автомобилни кабелни инсталации.

Компанията е сред най-големите работодатели в България. В трите завода, които се намират в Ямбол, Сливен и Димитровград, работят над 5 500 души.

Тя е и най-голямата компанията у нас в тази индустрия.

По-рано тази година от дружеството обявиха, че ще увеличат заплатите на част от служителите в завода в Димитровград. Стартовото възнаграждение вече стана 575 лева, а след половин година работен стаж операторите ще получават 600 лева.

Освен това всеки оператор, който не отсъства нито един път в месеца от работното си място, получава още 280 лева бонус. Служителите получават и 60 лева ваучери за храна.

"Язаки България" обяви увеличения на заплатите в завода в Димитровград

Най-големият производител на авточасти у нас увеличава заплатите на служителите си

Колко стават възнагражденията?