Преди два месеца японският производител на автомобилни компоненти "Язаки", който е най-големият в този бранш у нас, обяви, че отваря 700 работни места в новия си завод в Димитровград. Производственият център на компанията там започна работа през есента на миналата година, като в него вече работят повече от 800 души.

Сега от дружеството съобщават, че планират да увеличат възнагражденията на част от служителите си в завода. Става въпрос за наетите на длъжност оператори.

"Язаки България" наема близо 700 души в новия си завод в Димитровград

Доставчик на Ford и Renault наема близо 700 души в новия си завод в Димитровград

Стартовата заплата за хора без квалификация и опит е около 750 лева, посочват от компанията

"От 1 март основната заплата на операторите в завода за автомобилни кабелни инсталации ще бъде увеличена. Стартовото възнаграждение става 575 лева, а след 6 месеца трудов стаж операторите ще получават 600 лева", посочват от "Язаки България".

Според информацията на служителите ще бъдат изплащани и бонуси от 280 лева и ваучери за 60 лева.

""Язаки Димитровград" въведе и бонус система, която е обвързана с липсата на отсъствия от работното място. Всеки оператор, който спазва своя месечен график, получава още 280 лева към основната си заплата", обясняват от фирмата.

"Допълнителните придобивки за служителите се увеличават и с двойно по-високата стойност на ваучерите за храна, която от 1 януари вече е 60 лева.

В резултат на тези въведения доходът на операторите с 6-месечен стаж в "Язаки" стига до 940 лева", става още ясно от съобщението.

Освен в Димитровград "Язаки България" има още производствени бази в Сливен и Ямбол.