Японският производител на автомобилни компоненти "Язаки", който работи с редица големи марки в индустрията, като Ford и Renault, обяви, че ще наеме на работа близо 700 души до края на следващата година в новия си завод в Димитровград.

Производствената база отвори врати през есента, като там вече работят над 800 души. От компанията посочват, че очакват броят на работниците да достигне 1000 до края на 2017 година и да надхвърли 1500 в края на 2018 година.

В новия завод се правят автомобилни кабелни инсталации, като той е третият у нас на японския инвеститор. Останалите два се намират в Сливен и Ямбол.

Заводът за 100 милиона лева на "Язаки" отваря през септември

Завод за 100 млн. лв. на доставчик за Renault и Ford отваря врати у нас през септември

Той ще започне да изнася продукция през следващата година

"Язаки" Димитровград продължава да наема нови хора в отделите производство, контрол на качеството, инженеринг, програмен мениджмънт, логистика, финанси, човешки ресурси, информационни технологии", посочват от компанията.

"Най-голям брой хора ще бъдат наети на позицията оператор производство, която не изисква професионална квалификация и предишен опит. Всички служители на "Язаки" преминават през теоретично и практическо обучение, за да бъдат добре подготвени за производствения процес", допълват от фирмата.

От информацията става ясно още, че хората, наети за оператори на производство, получават стартова заплата около 750 лева.

Производствената база на компанията в Димитровград беше една от най-големите инвестиции в страната, като вложенията в нея възлизат на 100 милиона лева. С наемането на нови хора там служителите на фирмата у нас ще достигнат 8000 души.