Моторният кораб "Вера Су", който беше заседна в продължение на месец край Камен бряг, беше продаден на търг. Това е четвъртата процедура за наддаване, която Изпълнителна агенция "Морска администрация" организира.

В търга е участвала една компания - "Варса шипинг" ООД, която е предложила да купи плавателния съд на обявената за начална цена - 276 000 долара без ДДС. Това съобщиха от Министерството на транспорта. Началната цена на предишния търг беше на 450 хиляди долара.

По предварителна информация, новият собственик ще възстановява плавателния съд. Българската компания се занимава с ремонти и техническо обслужване на плавателни съдове. Купувачът е превел 10% от цената като депозит, подадените документи са проверени и съответстват на изискванията и критериите.

Продават на търг заседналия преди кораб "Вера Су", каква е стартовата цена

Продават на търг заседналия преди кораб "Вера Су", каква е стартовата цена

Корабът е негоден за експлоатация

Моторния кораб "Вера Су", плаващ под флага на Панама, заседна на скалистия бряг в района на местността "Яйлата" на 20 септември 2021 година. Държавата обяви плавателния съд за продажба, за да покрие разходите за спасяване на екипажа и предотвратяването на екологична катастрофа в Черно море.

Според изявления на предишният транспортен министър Николай Събев разходите по изтегляне на кораба са били около 2,9 милиона лева.