Полицията на Дубай, известна с множеството си екзотични суперколи, добави нов интересен модел към автопарка си. В града вече ще патрулират и електрически BMW i3.

С максимална скорост от около 150 км/ч електрическите автомобили най-вероятно ще оставят високоскоростните магистрални преследвания на Bugatti Veyron и Porsche 918, с каквито полицията вече разполага. Но малките хечбеци печелят в друга категория - вредните емисии.

Боядисана в зелено и бяло, каквито са цветовете на дубайската полиция, новата кола бе представена на събитие във финансовия район на града. На него енергийният министър заяви, че Обединените арабски емирства целят до 10% от всички автомобили на правителството да бъдат електрически като част от плана емисиите на въглероден диоксид да бъдат намалени с 15% до 2021 г.

По-рано тази година транспортното ведомство обяви план, според който ще закупи 200 коли от Tesla, които да бъдат използвани като таксита. Автомобилният производител ще отвори първия си шоурум това лято и вече е изградила зарядни станции на много места в страната.