След като ресторантите на McDonald"s във Великобритания останаха без напитки, а конкурентна верига затвори свои обекти заради недостиг на пилешко месо, сега дефицитът на продукти и стоки на Острова има нова "жерства" - бирата в пъбовете.

Една от големите вериги барове там - JD Wetherspoon, обяви в сряда, че има проблем с доставките на пиво за обектите си, свързана с недостатъчното шофьори на товарни камиони в резултат на Брекзит и пандемията.

"Изпитваме проблеми с доставката на Carling и Coors, което означава, че в някои пъбове тези продукти няма да бъдат налични", посочват от компанията в своя позиция, цитирана от AFP.

Междувременно проблеми има и с Heineken, който е най-големият доставчик на бира за JD Wetherspoon.

Дефицит: Шейковете и безалкохолните напитки изчезнаха от McDonald's във Великобритания

Дефицит: Шейковете и безалкохолните напитки изчезнаха от McDonald's във Великобритания

Преди седмици имаше празни рафтове по супермаркетите на Острова

По думите на говорителя на Molson Coors, която произвежда Carling и Coors, "както при много други, така и в пивоварната индустрия и пъбовете има недостиг на шофьори".

Големи компании в Обединеното кралство настояват пред правителството за разглабване на изискванията за работни визи и за привличането на шофьори от Европейския съюз. Засега властите не откликват на исканията на бизнеса.