Ердоган обяви, че ще се въведат еднократни плащания на обща стойност около 4,6 млрд. лири или 555 млн. долара за няколко сектора, засегнати от пандемията, предаде Hurryet. Сред рецепиентите им ще са кафенета, ресторанти и музиканти.

Те, заедно със сватбените заведения и тематичните паркове, наред с други предприятия, засегнати от пандемията, ще получат еднократно по 5 хил. лири. Ресторанти, шофьори на таксита, бръснари, музиканти, автомивки и други ще получат еднократно по 3 хил. лири.

На 17 май беше вдигнато пълното затваряне на южната ни съседка, продължило близо три седмици, през които много фирми бяха затворени. Въпреки това вечерният час и мерките през уикенда ще останат в сила до юни.

Въпросният вечерен час е в сила от 21 часа през нощта до 5 часа на следващия ден през работните дни. През уикендите жителите на Турция нямат право да напускат домовете си от 21 часа в петък до 5 часа в понеделник, освен за "жизненоважни" задачи. Тези мерки обаче не важат за турстите, което ги превръща в силно дискриминационни спрямо местното население.