Бразилия отново търси купувач на част от олимпийския парк в Рио де Жанейро, който беше в центъра на вниманието по време на Летните олимпийски игри от 2016 година. Това твърдят хора, участващи в разговорите с евентуални инвеститори, цитирани от Bloomberg.

Местните власти опитаха да продадат част от спортните съоръжения още през миналата година, но тогава никой не прояви сериозен интерес към тях.

Олимпийските арени 1,2 и 3, велодромът, тенис центъра и автомобилният паркинг на парка се продават, като част от програмата на властите в Рио Investment Partnership Program. В разговорите участват и представители от правителството.

Бразилските власти се надяват да продадат активите до края на следващата година.

Причина за търсенето на купувач е скъпата поддръжка на съоръженията. Само през тази годна правителството е направила разходи по нея в размер на 14,2 милиона долара.

През миналата година властите в Рио де Жанейро опитаха да отдадат под наем парка за срок от 25 години, но към предложението интерес прояви само една компания.

Не е сигурно дали и тазгодишните опити ще завършат с успех, след като местни медии разкриха, че редица от съоръженията са в лошо състояние.