Досегашният председател на управителния съвет на Kaufland България - Иван Чернев, напуска поста, за да премине в интернационалната организация на Kaufland групата, където ще отговаря за международни проекти.

От 01.12.2021 г. Валтер Волф, прокурист "Верига за управление на доставките" в България, ще поеме управлението на Kaufland България, се казва в прессъобщение на компанията.

Валтер Волф е директор "Управление веригата на доставки" в Kaufland България от началото на 2019 година. След завършване на висшето си образование започва професионалния си път в Schwarz групата. Има над 15 години опит в сферата на продажбите и логистиката. Заемал е ръководни позиции в международни структури на Schwarz групата в Германия, Швейцария, Франция и България. Владее 5 езика - немски, английски, български, руски и френски.

Досегашният главен изпълнителен директор Иван Чернев е начело на Kaufland България от 2018 година насам. Заедно със своя екип той започва активна фаза на модернизация на хипермаркетите, въвежда редица иновации в продуктовия асортимент и разширява дейността на компанията с откриване на нови обекти. Преди да поеме управлението на веригата у нас той ръководеше подразделението й в Словакия. 

Иван Чернев, който ръководи компанията от 2018 година насам, преминава в международната организация на групата

Иван Чернев, който ръководи компанията от 2018 година насам, преминава в международната организация на групата

Преди Чернев ръководител на Kaufland България беше Димитър Спасов, който управлява в продължение на 12 години дружеството от неговото стъпване на българския пазар. То е основано през 2006 година и тази отбелязва 15 години у нас.