Международната компания SBTech, която е специализирана в разработването на софтуер за спортни залагания, отваря нов офис в София. Там ще работят около 500 души от екипа на фирмата, който се намира в столицата. У нас за SBTech работят общо 750 души, става ясно от официално съобщение на компанията.

В новия офис ще бъдат преместени отделите "Връзки с клиенти" и "Разработване и внедряване".

"Нашите служители са най-важният ни актив и правим всичко възможно да им осигурим най-добрата работна среда, в която да се развиват", коментира главният изпълнителен директор на фирмата Ричард Картър.

"В офиса ще работят около 500 души от екипа на SBTech в София. Пространството отговаря на динамичния характер на компанията и дава възможност на хората да спортуват в уникална и специално конструирана работна среда", посочват от компанията.

Това включва възможността служителите да ползват игрище за голф, открита зона за релакс, маса за билярд, както и тематични конферентни зали, посветени на различни спортни първенства - Уимбълдън, Шампионска лига и НБА (Национална баскетболна асоциация).

Компанията SBTech е световен лидер в т.нар. omni-channel спортни залагания и игри. За нея работят над 1000 служители в осем офиса в цял свят.

Сред клиентите на фирмата са много от водещите световни оператори в света на залаганията и игрите, държавни лотарии, казина, конни надбягвания и други.