Най-добре платеният директор във Великобритания - съоснователката на дигиталната компания за залагания Bet365 Денис Коутс - получи ново увеличение на възнаграждението, пише BBC.

Според данни от отчетите на компанията тя е получила £265 милиона за година, включително дивидентите. Тази сума е с £48 милиона по-висока от възнаграждението ѝ за миналата година. И се дължи на по-добри резултати на дружеството.

В същото време индустрията се изправя пред растяща критика, че не прави достатъчно, за да се справи с хазартната зависимост.

Bet365 е собственост на Коутс и членове на нейното семейство, включително брат ѝ Джон и баща ѝ Питър, председател.Възнаграждението ѝ расте от £199 милиона до £220 милиона. Компанията е платила и £90 милиона дивиденти, като половината акции са нейно притежание.

Коутс е получила образование по иконометрия - прилагането на статистически методи върху икономически данни - преди да се присъедини към компанията, управлявана от баща ѝ.

Виждайки потенциала на онлайн залаганията през 2000 г., тя инвестира в домейна Bet365.com, за да насочи бизнеса в нова посока. Сега компанията има милиони клиенти по света.

През завършилата вече фискална година приходите растат с 25 процента, а оперативната печалба с 31 процента.

Шефката на Bet365 получи $284 милиона за година

Мениджърът, който получава по 800 000 долара възнаграждение на ден

Тя е започнала като обикновена касиерка