Никола Бакалов се присъединява към управленския екип на Fibank като член на Управителния съвет и изпълнителен директор. Бакалов ще отговаря за следните дирекции: "Банкиране на дребно", "Главна каса", "Дигитално банкиране", "Злато и нумизматика", "Картови разплащания", "Клонова мрежа", "Организация и контрол на клиентското обслужване" и "Частно банкиране".

Никола Бакалов е завършил УНСС през 1997 г. и има магистърска степен по "Международни икономически отношения". Към екипа на Първа инвестиционна банка се присъединява през 2000 г. През периода 2005 г. - 2011 г. е директор "Картови разплащания". По това време е избран и за член на Изпълнителните комитети на Mastercard България и VISA България.

През 2011 г. е поканен да се присъедини към управлението на "Алианц Банк България", където е избран за член на Управителния съвет и заема последователно длъжностите - Изпълнителен директор и Главен изпълнителен директор. През 2013 г. Бакалов поема управлението на "FiHealth Застраховане" АД - един от водещите здравни застрахователи в България.

ПИБ публикува предварителни резултати на борсата

ПИБ публикува предварителни резултати на борсата