Обединена българска банка (ОББ) има нов изпълнителен директор с ресор "Маркетинг и дистрибуция - банкиране на дребно". Това е Татяна Иванова, която се присъединява към Управителния съвет на банката и влиза в  кънтри мениджмънт борда на КВС Груп у нас.

Нейното назначение на поста е в сила от 1 април, като Иванова ще замести досегашният изпълнителен директор с този резор Ян Суинен. Той от своя страна става мениджър на KBC Shared Service Center в Бърно, Чехия.

Татяна Иванова е част от екипа на ОББ през ноември 2018 година. Тогава тя е назначена за директор на дирекция "Банкиране на дребно и дигитални продажби" след 18 години работа в Societe Generale в различни стратегически и международни роли. С над 20 години професионален стаж, част от които с международна кариера във Франция, Северна Македония и Русия, тя притежава значителен опит в областта на дистрибуцията, маркетинга и дигиталните продажби.

От своето присъединяване към екипа на ОББ Иванова демонстрира отлично представяне в работата си и успява да допринесе за добрите резултати в дирекция "Банкиране на дребно и дигитални продажби", както и да изгради стабилен екип и контакти в цялата организация.

Ян Суинен става част от екипа на KBC Груп в България през август 2012 година и оттогава е фокусиран върху дейностите свързани с банкиране на дребно и дигитални продажби. След придобиването на ОББ от КВС Груп той е назначен като член на Управителния съвет.