Светослав Гаврийски и Виктор Йоцов са получили на 25 февруари одобрение от БНБ за членове на надзорния съвет на Обединена българска банка. Гаврийски е една от емблематичните фигури на българския банков и финансов сектор. До 1997-а е заместник-министър на финансите и като такъв е един от основните участници в преговорите на България с Международния валутен фонд и кредиторите ни от Лондонския и Парижкия клуб.

Министър на финансите Гаврийски става през 1997-а в служебното правителство на Стефан Софиянски. Няколко месеца по-късно, при правителството на Иван Костов, е избран за управител на БНБ. Работи активно за въвеждането и утвърждаването на режима на Валутен борд в България и за възстановяването и стабилизирането на на българския банков сектор. Негова е фразата: "Валутния борд може да има много бащи, но майката е една - БНБ".

Остава начело на БНБ до октомври 2003-а, когато след дебати в Народното събрание пред неговата кандидатура управляващото мнозинство на НДСВ и ДПС предпочита за управител на БНБ тази на Иван Искров. Това е първият случай, когато двамата кандидати защитават програми за развитие на Централната банка. При този избор ДПС първоначално е обещала подкрепата си на Гаврийски, но след това се отмята.

През 2005-а Гаврийски неуспешно участва в изборите за кмет на София като кандидат на Демократи за силна България. Същата година се присъединява към мениджърския екип на "Алианц банк България", където става главен изпълнителен директор. Работи на тази позиция до 2017-а. Като лидер на мениджмънта на "Алианц Банк България" е бил председател на Асоциацията на банките в България. През 2014-а по време на кризата, при обсъждането на въпроса за банковата ваканция в БНБ, възмутен от колебливата позиция на някои от представителите на търговските банки, събрали се в БНБ, Гаврийски заявява: "Вие правете каквото искате, в понеделник "Алианц Банк" ще отвори и ще обслужва без проблеми всички свои клиенти. А аз ще събера журналистите и ще им разкажа какви ги вършите вие тука".

Виктор Йоцов е един от известните български икономисти. В периода 1986 - 1995 г. е научен сътрудник в секция "Аналитично прогнозна дейност" на Икономическия институт при БАН. През 1995-а започва работа в БНБ като експерт в отдел "Платежен баланс и външен дълг", а от 1997 г. е началник на отдел "Икономически изследвания". От 2001-а е изпълняващ длъжността главен икономист на БНБ и директор на дирекция "Икономически изследвания и прогнози". В периода 2003 - 2010 г. Йоцов работи като представител на България в Международния валутен фонд.

През 2015-а е номиниран от политическа партия АБВ за кандидат за управител на БНБ, но губи надпреварата с Димитър Радев, които е избран за гуверньор.

Светослав Гаврийски напуска "Алианц България Холдинг"

Светослав Гаврийски напуска "Алианц България Холдинг"

Авторитетният банкер се оттегля от активна дейност