Доскорошният началник на отдел "Компютърни престъпления" в ГДБОП и национален координатор по киберсигурността Явор Колев започва работа в А1, съобщиха от компанията.

Той ще заеме позицията мениджър "Защита на интелектуалната собственост", създадена за него в компанията. Колев ще се грижи за защитата на авторските права на телевизионното и музикално съдържание на компанията. В него се включват и авторските права на спортни организации, които А1 притежава за страната, като LaLiga, Serie A, UEFA Champions League, NHL, UFC, ATP, Националната баскетболна лига и други, поясняват от компанията.

Изпълнителният директор на А1 България Александър Димитров коментира назначението: "През последните няколко години А1 България се трансформира от посредник, който само осигуряваше преносната мрежа за съдържанието, в медийна компания, която предлага ексклузивно съдържание и телевизионни услуги чрез собствена платформа до крайните клиенти. Ние трябва да се грижим за нашето съдържание и да следим за неговото законно разпространение. Радвам се, че Явор Колев прие да поеме тази роля в А1. Той е международен експерт по киберсигурност и противодействието на киберпрестъпността, с доказан опит в сферата на защитата на авторските права в телекомуникациите и софтуерното пиратство. Сигурен съм, че неговият опит и умения ще ни помогнат да се справим по-бързо с телевизионното пиратство в страната."