Екипаж от 20 души снабдява ежедневно мега яхтата на руския милиардер Роман Абрамович и това ще продължи до края на войната в Украйна, пише Business Insider. Огромният и суперлуксозен плавателен съд, който струва над половин миилард шатски долара, се казва Solaris и разполага с цял камион с храна, доставян всяка седмица от компания за кетъринг.

Яхтата е закотвена в курорта Бодрум и това не е случайно. Турция е страна, която все още не е наложила санкции на Русия заради войната.

Роман Абрамович е преместил целия си яхтен флот в Турция

Роман Абрамович е преместил целия си яхтен флот в тази държава

Руският олигарх не спира с опитите да заобиколи западните санкции

Суперяхта се снабдява ежедневно с какви ли не провизии на фона на войната в Украйна, съобщи и американският The New York Times. 20-членен екипаж се грижат за поддръжката на огромния плавателен съд. Те идват всеки ден, за да захранват яхтата с електричество, вода и провизии, както и да извозват отпадъците от борда, твърдят анонимни членове а екипажа.

"Двадесет каси аспержи - какво бихте направили с толкова много аспержи?!", питат анонимните представители на екипажа.

Роман Абрамович е бившият собственик на британския футболен клуб Челси. Той беше санкциониран от Великобритания през март тази година като част от усилията на Запада да накаже Русия, президента Владимир Путин и неговите приближени руски олигарси за нахлуването в Украйна.

Обединеното кралство замрази активите на Абрамович и му забрани да извършва транзакции с британски лица и фирми. ЕС също санкционира руския милиардер. Неговата яхта Solaris избягва плава на територията на Европейския съюз от началото на войната в Украйна.

Корабът беше закотвен в корабостроителница в Барселона за ремонт до 8 март, когато се насочи към Черна гора и след това към Турция. Оттогава Solaris изглежда е останала в турски води, където са акостирали яхти на много други руски олигарси.

Eclipse е друга суперяхта, отново собственост на Абрамович. Тя също се намира в турски води, засечена е край турския град Гьочек, според уебсайта за проследяване на кораби MarineTraffic.

Абрамович си търси къща в Дубай

Абрамович си търси къща в Дубай

В един от най-големите изкуствено създадени острови в света