Всички яхти на руския олигарх Роман Абрамович са акостирали на бреговете на Турция, съобщава Daily Sabah. Това показва, че по подобие на много други руски бизнесмени, милиардерът не спира да се опитва да избегне европейските санкции, наложени след атаката на Кремъл срещу Украйна.

Абрамович си търси къща в Дубай

Абрамович си търси къща в Дубай

В един от най-големите изкуствено създадени острови в света

Яхтите, наречени Halo и Garcon, са били забелязани тези дни в турския пристанищен град Гьочек в средиземноморската провинция Анталия, според различни онлайн съобщения. Двете гигантски лодки са част от известната флотилия от луксозни суперяхти на санкционирания руски милиардер на обща стойност над $1,2 милиарда.

Тези плавателни съдове са в допълнение към още два кораба, също негова собственост и отново преместени в Турция. Другите му две яхти бяха конфискувани във Фалмут Харбър в Антигуа и Барбуда през март, след като британските власти успяха да установят, че плавателните съдове са собственост на Абрамович.

Роман Абрамович и още трима санкционирани олигарси отвръщат на удара в съда

Роман Абрамович и още трима санкционирани олигарси отвръщат на удара в съда

Според тях европейските санкции са "незаконни"

Въпреки това по-късно им беше позволено да напуснат пристанището, тъй като карибската държава няма закони за санкции и не може да конфискува имущество, освен ако лицето не извърши престъпление в страната.

Колкото до Garcon, тя се използва за водни спортове, докато Halo е известна като VIP туристически кораб.