Санкционираният руски олигарх Роман Абрамович търси къща в Дубай. Новината дойде след като стан ясно, че един от частните самолети на Абрамович кацна в града по-рано този месец, според информации за проследяване на полети, пише Business Insider.

Собственикът на футболен клуб Челси, чието състояние според Bloomberg е около 13,5 милиарда долара, има връзки с Кремъл и затова името му беше включено в списъка санкционираните от Обединеното кралство на 10 март и ЕС на 15 март.

Смята се, че Абрамович има голямо портфолио от имоти. Преди време той е свързван с имоти в Ню Йорк, Франция и Лондон и то на стойност милиони долари. Има поне две ряхти, няколко частни самолета, хеликоптер и редица луксозни коли.

Сега Абрамович обмисля да добави още един имот към списъка, гласи доклад на Bloomberg. През последните седмици той разглежда къщи на остров Палм Джумейра в Дубай според запознати с въпроса източници.

Палм Джумейра е един от най-големите изкуствено създадени острови в света и познат като домът на свръхбогаташите. Архипелага е оформен като палма. Студиата там започват от 204 193 долара, а апартаментите стигат до 11 милиона долара.

Един от частните самолети на Абрамович Boeing 787-8 Dreamliner, регистриран в Холандия, кацна близо до Джебел Али в Дубай на 4 март, според акаунт в Twitter, който проследява движението на частните самолети на олигарсите.

Разследване: Абрамович е спечелил милиарди от корупционни схеми

Разследване: Абрамович е спечелил милиарди от корупционни схеми

Миналата седмица руският милиардер беше санкциониран от правителството на Обединеното кралство заради връзките си с Владимир Путин

Не е известно дали самият Абрамович е бил на борда. Джебел Али е на около 40 км. от Палм Джумейра.

Богатите руснаци бягат в Дубай в опит да спасят яхти и частни самолети.Емирството е част от Обединените арабски емирства, които не са налагали санкции на Русия.

Наскоро руски милиардер заяви, че "няма проблем да си руснак в Дубай.", пише Insider.

Великобритания "удари" Абрамович и замрази продажбата на Челси

Великобритания "удари" Абрамович и замрази продажбата на Челси

Правителството на Великобритания замрази всички активи на руския милиардер Роман Абрамович