Rolex е една от най-известните луксозни марки часовници в света. Това важи за актуалните модели, а в още по-голяма степен за тези с антикварна стойност. В това се увери притежател на такъв часовник, купен за едва 345 долара през 1974 година.

CNN разказва, че притежателят на въпросния Rolex го занесъл на аукцион с цел да разбере каква е днешната му стойност.

Първоначалната оценка била, че часовникът струва около 400 000 долара. Заради запазеното състояние на аксесоара обаче след по-детайлна оценка се оказало, че той може да бъде продаден за между 500 000 и 700 000 долара.

Търсенето на швейцарски часовници отчете исторически спад

Търсенето на швейцарски часовници отчете исторически спад

Швейцарските компании се насочват изключително към високия ценови сегмент заради предпочитанията на потребителите

Собственикът на модела Rolex Oyster Cosmograph Reference No. 6263, който е ветеран от американските военновъздушни сили, го закупил през ноември 1974 година, като го избрал с цел да може да се гмурка с него.

Тогава часовникът струвал почти колкото неговата месечна заплата независимо, че той го купил с 10% отстъпка. В крайна сметка той решил почти да не ползва часовника, като през последните близо 40 години го държал в кутия и го слагал само от време на време.

Освен доброто състояние друго предимство на аксесоара е, че той е от популярен модел, носен от Пол Нюмън през 1969 година при заснемането на филма Winning.