Руският милиардер Дмитрий Риболовльов иска да превърне малък гръцки остров в луксозен курорт и за тази цел бизнесменът е готов да инвестира 200 милиона долара. Това е потвърдил негов представител пред Business Insider.

Скорпиос, който се намира в близост до западния бряг на Гърция, е разположен на едва 200 акра площ, но за сметка на това е много известен. Най-вече неговото име е свързвано с първата дама Жаклин Кенеди, която именно на него се жени за гръцкия милионер Аристотел Онасис през 1968 година.

Снимка 281135

Източник: GettyImages

През 2013 година Риболовльов, чието богатство се изчислява на 6,7 милиарда долара, купи острова от внучката на Онасис за 153 милиона долара. По думите на неговия съветник Сергей Черницин идеята Скопиос да се превърне в луксозна туристическа дестинация датира още от тогава.

Към днешна дата вече се работи активно в тази посока, като се очаква за пълното реновиране на острова да бъдат необходими около 165 милиона евро или около 200 милиона долара. Очаква се там да бъдат създадени поне 130 работни места.

Плановете включват обновяване на съществуващия луксозен хотел, носещ името VIP complex, както и на спа комплекс, на отделните вили там, както и на намиращата се на отрова винарна.

Работата по проекта е започнала в началото на 2020 година, като се очаква тя да приключи до 2024 година.