Мащабни протести с хиляди работници избухнаха в най-голямата в света фабрика за iPhone в китайския град Джънджоу. Служителите са напуснали общежитията си, а полицията за справяне с безредиците се опитва да овладее протестното шествие, съобщава BBC.

Припомняме, че през октомври нарастване на случаите на Covid-19 доведе до това компанията да блокира кампуса, което провокира някои работници да избягат. След това Foxconn потърси нови работници с обещанието за щедри бонуси.

От компанията са предложили да заплатят на новоназначените работници по $1400 долара, за да напуснат най-голямата фабрика за сглобяване на iPhone в света, в опит да потушат протестите, пише CNN Business.

Foxconn нае 100 000 нови работници за най-голямата фабрика на iPhone в света

Foxconn нае 100 000 нови работници за най-голямата фабрика на iPhone в света

Ще спаси ли това забавените темпове на производство?

Доставчикът на Apple е направил офертата след драматични сцени на насилствени протести в кампуса вДжънджоу, столицата на провинция Хенан, в текстово съобщение, изпратено от отдела за човешки ресурси до служителите.

В съобщението, цитирано от CNN, компанията умолява работниците да се върнат в техните общежития в кампуса.

Протестът избухна на 22 ноември вечерта заради условията на пакетите за плащания на новите служители, заради условията на живот и заради опасенията, свързани с ново затваряне на производството, заради Covid-19.

Apple намалява производството на iPhone 14: на какво се дължи свиването?

Apple намалява производството на iPhone 14: на какво се дължи свиването?

Компанията ще произведе поне с 3 милиона бройки по-малко от предвиденото в началото на годината