Големите компании отбелязват настъпването на коледните празници с доста предимства за своите служители. Стандартните изненади, които съпътстват този период от годината, са почивка в седмицата около Коледа, бонуси и коледни тържества, пише Business Insider.

Освен това обаче има и шефове, които държат да излязат от клишето и да направят по-различни подаръци. Друг вариант, в който изненадите може да не са бонуси и тържества, е когато бюджетът на фирмата не го позволява.

Вижте какви креативни алтернативи използват някои компании.

Бутилка вино

С този подарък не само, че един шеф няма как да сгреши, но хората имат възможност да го споделят със своите близки.

Слушалки

Често в офиса служителите ги използват и това никак не убягва на техните ръководители. Затова те знаят, че подаръкът им веднага ще влезе в употреба.

Книга

Вероятно, книгата спада към тривиалните подаръци, но пък каква по-добра инвестиция. Работодателите знаят, че това е начин за научаване на интересни неща и разширяване на мирогледа.

Термо кутии за обяд

Когато има крайни срокове и много задачи, няма време за обяд. Избирайки кутия за храна, шефовете не само се грижат за своите работници, но и имат оправдание, когато се налага да ги мотивират, за да не изостават с работата и няма време да се излязат за обяд.

Ваучери

Те са почти еквивалентни на бонусите, но за определен магазин. Твърде вероятно е ръководството да иска да насочи хората си към определени книги или музика. От друга страна може да ги познава достатъчно добре и избирайки ваучер за подходящия обект да ги изненада приятно.

Поръчка до офиса

Ясно е, че последните дни преди празниците атмосферата в офиса не е делова и продуктивността не е на най-високото си ниво. Затова някои шефове избират да поръчат обяд, сладки или топли напитки до офиса.

Ръчно надписана картичка

Кой шеф изобщо има време да избира картички, а какво остава да ги надписва собственоръчно? Такъв жест обаче говори много на служителите за отношението и уважението му.