Чували ли сте за Анкгор? Това е най-старият град в света. Това е древен град в джунглата. Градът е открит от френския пътешественик и биолог Анри Муо през 1860 година и това става съвсем случайно - бил се е изгубил в тропическите. Именно там открива и руините от един отдавна изчезнал и много богат древен град.

И това не е всичко. В своята книга "Пътешествие в Кралство Сиам, Камбоджа, Лаос и други райони на Централен Индокитай" пътешественикът пише, че е бил разтърсен от "красотата и величието на сградите, оплетени от корени и клони от дървета.

Древният град Ангкор се простира върху приблизително 65 км в Северозападна Камбоджа и е бил столицата на Кхмерската империя от 800 до приблизително 1200 година Той е бил изоставен през 1431 година, след завладяването на кхмерското царство.

Древен Египет: Най-развитата и най-богата цивилизация, живяла някога на Земята?

Древен Египет: Най-развитата и най-богата цивилизация, живяла някога на Земята?

Парадоксално във века на ракетите, компютрите и смартфоните, но наистина мнозина изследователи са на това мнение

Градът е бил изграден във формата на централна кула, заобиколена от четири по-малки кули и е бил посветен на индуисткия бог Вишну, но още по-любопитно от това е, че Ангкор е много мистериозно място.

При изучаването на града учените стигат до откритието, че той представлява гигантска карта на звездното небе - мястото на храмовете в града с това на звездите от Съзвездието Дракон.