Часовник на Patek Philippe, който се предполага, че е закупен за руския президент Владимир Путин, намери своя нов собственик. Купувачът се сдобил с луксозния аксесоар срещу сумата от 1.2 милиона долара или 1.05 милиона евро след търг в Монако, пише Bloomberg.

Артикулът е продаден на неидентифициран азиатски купувач след 15-минутно наддаване между трима участници в аукциона, които предлагали своите оферти по телефона и през интернет, коментираха от Monaco Legend Group.

Моделът, който е с корпус от платина и референтен номер 5208, имаше прогнозна цена от 1.15 милиона евро. Той се продава за около 1 милион долара, но се изработва само по поръчка.

Снабденият с вечен календар луксозен аксесоар е взет като подарък за руския държавен глава от неидентифициран купувач през 2015 г. в Лондон.

В гаранционната карта е записано пълното име на президента - "г-н Владимир Владимирович Путин", като собственик на сертификата. Кремъл обаче отрече, че часовникът е подарен на Путин.

Моделите на Patek Philippe са особено желани на търгове и често достигат повече от 1 милион долара. През май аукционната къща Christie's продаде часовник, принадлежал на етиопския император Хайлe Селасие, за 2.9 милиона долара.

Жената, която купи пръстен за £10, а сега го продава за £350 000

Жената, която купи пръстен за £10, а сега го продава за £350 000

Украшението е взето от гаражна разпродажба преди 30 години