След като в края на 2017 година криптовалутите се превърнаха в истинска мания, то през изминалата те бяха далеч от фокуса на голямата публика. Малък поглед назад припомня как преди година и малко скокът в цената на bitcoin доведе до милиони транзакции за закупуването на дигитални пари.

Към днешна дата редица известни личности също имат инвестиции в криптовалути, пише Business Insider. Ето и част от тях:

Бил Гейтс

Снимка 343900

Източник: GettyImages

Въпреки че в последно време основателят на Microsoft имаше резервирани изказвания по отношение на bitcoin, той е сред известните личности, вложили част от състоянието си в криптовалути.

Гуинет Полтроу

Снимка 381125

Източник: GettyImages

Освен известна актриса Полтроу е известна със своя лайфстайл уебсайт Goop. Тя обаче има още редица други бизнес начинания. Едно от тях е свързано с това, че тя е лице на платформата за дигитални bitcoin портфейли Abra.

Парис Хилтън

Снимка 337532

Източник: GettyImages

Богатата наследничка не веднъж коментира през есента на 2017 година, че планира да се включи в т.нар. първично предлагане на монети (ICO) на неособено известните LydianCoin.

Снуп Дог

Снимка 359635

Източник: GettyImages

През 2013 година рапърът продава своите албуми срещу bitcoin - по-точно срещу 0,3 bitcoin-а. Не се знае колко точно бройки са били купени тогава, но според цената на криптовалутата днес, един брой би струвал групо 1000 долара.

Ащън Кътчър

Снимка 327448

Източник: GettyImages

Кътчър има собствена инвестиционна фирма - A-Grade. Освен това той има участие в старт-ъпът за залагания UnikoinGold, които има и собствена криптовалута - Unikrn. Също така актьорът инвестира в Uber и Airbnb.

Мадона

Снимка 345445

Източник: GettyImages

Музикалната икона Мадона, заедно с Бил Гейтс, е една от публичните личности, които защитават идеята колко лесни и сигурни са плащанията с криптовалути. През миналата година тя участва в онлайн кампания за набиране на средства за благотворителната й организация Raising Malawi foundation заедно с Facebook и Ripple.