Ако сте фенове на сериала "Игра на тронове", то трябва да знаете, че вече има банка в България, която предлага дебитна карта с мотиви от него. "Райфайзенбанк" представи днес пускането на първата банкова карта "Игра на тронове" в семейството на HBO Европа.

Тя е свързана със специална сметка "За всеки ден" предоставят възможност за теглене без такса от банкомати на банката, 3D защита при онлайн покупки и плащания, безплатно SMS/e-mail известие при всяка транзакция с картата, както и 1 месец безплатен абонамент и 2 месеца без такса обслужване за "Сметка за всеки ден" при регистрация за HBO GO.

Първите данни от продажбите сочат, че заявките за дебитни карти се увеличават с 20% на седмична база в сравнение с периода преди пускането на специалната карта. От друга страна, заявките за новия вид сметка, към който се предлага картата, се увеличават със 126%.

Над 50% от заявленията са на клиенти от София, следвана от Варна, Русе, Плевен и Панагюрище, като жените имат лек превес спрямо мъжете - 53% спрямо 47%. 10% от клиентите заявяват и допълнителна карта за семейството или приятели.

"Такава карта се прави за пръв път в рамките на европейска страна, в която има официално представителство на HBO. С това даваме на нашите клиенти и феновете на сериала още един артефакт от "Игра на тронове" и възможност да банкират със силната карта още по-лесно и приятно в огън и лед, лято и зиме, 24/7", каза Мариела Атанасова, директор "Индивидуално банкиране" в Райфайзенбанк.