Германия планира да направи назначаването и уволнението на високопоставени в йерархията банкери по-лесно. Промяната би представлявала рядко изключение в законите на държавата, в която пазарът на труда е строго регулиран, пише Reuters.

Целта - да направи Франкфурт по-привлекателен за международните банки, които търсят къде да се преместят след излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Изключението ще важи за тези, които печелят повече от 250 000 евро годишно. Някои банки имат желание да се преместят в Германия, но се притесняват от строгите закони относно уволнението на персонала.

Къде отиват банките след Brexit?

Къде отиват банките след Brexit?

Около 70 000 работни места в сектора са заплашени от закриване

"Няма нужда от такава протекция", смята Фолкер Буфие, заместник в партията на Ангела Меркел. По думите му промяната може да бъде приета в средата на следващата година, когато новото правителство поеме властта. Той увери, че самата Меркел подкрепя мярката.

Обещанието идва в момент, в който съревнованието между Дъблин, Париж и Франкфурт се засилва, тъй като се очаква скоро повечето банки да вземат своето решение.