Гърция става поредната държава, която ще легализира отглеждането и използването на марихуана за медицински цели. Южната ни съседка очаква 1.5 милиарда евро инвестиции в проекти за изграждането на парникови паркове за отглеждането на растението, казва Евангелос Апостолу, министър на селското развитие и храните, пред Bloomberg.

Оценките на анализаторите са, че пазарът ще достигне 200 милиарда долара в следващите 10 години и стъпката ще даде на Гърция част от него. Междувременно премиерът Алексис Ципрас се надява да привлече инвестиции, които да забързат икономическото възстановяване. Прогнозите гласят, че икономиката на страната ще расте с 2 процента тази година и 2.5% през 2018 г.

Полша легализира марихуаната за медицински цели

Първа държава в Източна Европа легализира марихуаната

Един грам ще струва между 14 и 16.5 евро

Преди 10 дни Полша също позволи употребата на марихуана за медицински цели. Заради мекия, слънчев климат Гърция обаче ще може да предложи на инвеститорите по-благоприятни условия за отглеждане на растението.

Законопроектът все още не е влязъл в сила, но се очаква това да стане до края на година, пише Bloomberg. Новите инвестиции ще създадат и по-голяма заетост, като един кампус ще се нуждае от около 400 служители. Безработицата в страната стои на високи нива от над 20 процента от ноември 2011 г.

Гърция постави под риск инвестиции за €11 милиарда

Гърция постави под риск инвестиции за €11 милиарда

А въпросът за компетентността и целите на правителството отново е на дневен ред