Финансовият район на Лондон планира предлагането на специална нова виза, за да се гарантира, че международните служители няма да са изключени от Великобритания, след като страната излезе от Европейския съюз.

Новото предложение за виза е отправено от консултантската фирма за управление на бизнеса PwC. Според експертите от компанията работните визи следва да се предоставят въз основа на регионалните нужди на бизнеса, пише CNN Money.

"Международният бизнес все още се нуждае от достъп до най-умните и най-добрите кандидати, за да останат конкурентоспособни в световен мащаб", каза Джулия Онслоу-Кол от PwC.

Лондон, който се слави като най-голям финансов център в Европа, има силни връзки със Стария континент и континенталната банкова система.

Икономиката на града обаче се очаква да пострада, след като Великобритания стартира процедурите по Brexit.

Раздялата с ЕС може да ограничи достъп до европейската търговия и имиграцията към Великобритания.

А болката ще е особено остра във финансовата област и за Лондонското сити.

Почти една трета от работещите в района идват от чужбина, а около 12 на сто са банкери само от Европа.

PwC изчислява, че на около три четвърти от европейските работници във Великобритания няма да им бъде позволено да остане след Brexit, имайки предвид сегашната система на визовия режим.

Предложението има за цел да помогне на сектори, които зависят от европейските работници, включително банки, здравеопазване, селско стопанство и строителство.