Размерът на китайската икономика скоро ще надхвърли икономиката на САЩ два до три пъти, каза известният американският предприемач и основател на Tesla и SpaceX Илън Мъск.

Най-богатият в момента човек в света отбеляза, че "дълго време" САЩ са били най-голямата икономика в света. Но Илън Мъск прогнозира бърз растеж на китайската икономика.

"Сега се приближаваме до ситуация, в която китайската икономика може да бъде два до три пъти по-голяма от американската. Това е просто различен свят", каза Мъск в интервю по време на видеоконференция, организирана от The Wall Street Journal.

Предприемачът добави, че голям брой китайски правителствени служители са израснали с усещането, че икономиката на страната е "малка" и че към КНР се "отнасят безцеремонно".

В същото време Мъск подчерта, че производителят на електрически автомобили Tesla, чийто основател и основен акционер е той, има добри отношения с китайските власти.

"Не искам да звучи така, сякаш подкрепям всичко, което прави Китай, нито ще кажа, че подкрепям всичко, което правят Съединените щати или която и да е друга държава. Но като цяло мисля, че се движим към интересен и нов свят. Не забравяйте, че всички сме хора", каза той, цитиран от 1prime.ru.