Двудневните търговски разговори между САЩ и Китай приключиха в Пекин със съгласие двете страни да продължат дискусията - и не много повече.

Китайският официоз Xinhua News Agency съобщи днес, че Вашингтон и Пекин са постигнали консенсус по някои от проблемите, но не съобщи повече детайли. Двете страни са признали, че имат огромно несъгласие по други теми и ще продължат да водят преговори, предава Bloomberg.

САЩ пращат помирителна мисия в Пекин

САЩ пращат помирителна мисия в Пекин

Министърът на финансите лично в Китай, за да успокои напрежението

Американската делегация, водена от министъра на финансите Стивън Мнучин, е поискала Китай да намали търговския дефицит с поне 200 милиарда долара до края на 2020, в сравнение с 2018 година, според документ, видян от изданието. Официални изявления липсват. На китайската преса е забранено да публикува каквото и да било, освен официалните пресрилийзи.

По-рано Мнучин заяви, че САЩ и Китай са провели "много добър разговор", без да разкаже повече. Вашингтон намали очакванията за особено голям пробив след дискусията, която трябваше да се фокусира върху притесненията относно трансфера на технологии и увеличаващия се търговски дефицит на САЩ с Китай. Подсилвайки напрежението, доклад в четвъртък отчете ръст на дефицита от 16% до над 91 милиарда долара през първото тримесечие на година.

Тръмп отложи митата за Европа с още месец

Тръмп отложи митата за Европа с още месец

Преговорите продължават