Американският магнат и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю, че столиците на Франция и Белгия са застрашени от опит за „асимилация” от страна на тяхното мюсюлманско населениe.

„Отидете в Брюксел, отидете в Париж, отидете на друго място. Това, което се случва там, не е добре. Там, където те искат да наложат шериата, трябва да има някаква асимилация. Това дори не е асимилация. Нещо лошо наистина се случва”, коментира той в интервю за Fox Business Network, цитирано от Business Insider.

По думите на Тръмп Брюксел напълно се е променил, като той е бил център на организирането на различни терористични сценарии и е бил свързан с атаките в Париж през ноември.

„Бях в Брюксел преди много години, преди 20 години, толкова беше красиво всичко там. Сега в столицата е като в Ада. Това се случва и на други места”, коментира милиардерът.

В края на миналата година кандидатът за президент на Щатите заяви в свое изказване, че влизането на мюсюлмани на територията на страната трябва да бъде забранено.

Реакцията на арабския свят не закъсня и голяма верига магазини в Средния Изток спря продажбата на продукти, произведени от компаниите на Тръмп.

„Доналд Тръмп няма да бъде добре дошъл в мюсюлманските държави, независимо, че той има инвестиции в някои от тях”, заяви тогава изпълнителният директор на катарската авиокомпания Qatar Airways Акбар ал Бекер.