Дейвид и Саймън Рубен не позволяват на пандемията да ограничи амбициите им за недвижими имоти. Братята милиардери купиха почти 222 декара земя на Испанските Балеарски острови и придобиха Manhattan retail property в близост до Рокфелер Център за около 170 милиона долара.

Други заможни инвеститори имат подобен апетит към недвижими имоти. Почти половината от 121 офиси, участвали в проучване на UBS Group AG, искат да увеличат разпределението на собствеността си, докато търсят възможности и потенциални сделки, според доклада на Швейцарската банка Global Family Office Report 2020.

Падането на цените на имотите вследствие на пандемията създаде възможности за богатите инвеститори с дългосрочни перспективи, пише Bloomberg.

Мерките за блокиране първоначално замразиха пазарите на недвижими имоти, но много държави вече възобновяват икономиките си, дори когато вирусът се продължава да върлува в някои страни. С пандемията дойде и несигурността около дългосрочното търсене на офис площи, заможните все повече се насочват към жилищни имоти, според експерти.

"Това е доста елегантен начин едно поколение, за да предаде парите на следващото", каза Джоузеф Щадлер, изпълнителен директор на .UBS"s global family office unit "Това е най-добрият начин за съхранение на богатството."

Много от световно известните заможни хора като основателя на компанията за дрехи Zara Амансио Ортега до милиардерът- банкер Джоузеф Сафра отдавна са заявяват, че недвижими имоти са актив, който предлага стабилни парични потоци, данъчни облекчения и др.

Дейвид и Саймън Рубен натрупаха богатството си от търговия с метали и по-късно инвестираха в компании за недвижими имоти, развлечения и технологични компании. Те имат комбинирана нетна стойност от около 12 милиарда долара, според индекса на Bloomberg Billionaires.

По време на криза: Силен интерес на богаташите към луксозните ваканционни жилища в Гърция

По време на криза: Силен интерес на богаташите към луксозните ваканционни жилища в Гърция

Какво търсят най-заможните хора в света в един имот?

Като част от сделка със собственост, приключена по време на пандемията, те планират да построят 650 жилища и хотел в ексклузивен квартал на час от Мадрид. Те участват и в придобиването на футболния клуб във Висшата лига Newcastle United.