Сentury 21 представи своята франчайзингова система на специална пресконференция днес. Лично президентът на американската компания Том Кунц пристигна за откриването на българския й офис.

Ние сме най-голямата в света система от офиси за търговия с недвижими имоти, обяви Кунц пред медиите и приведе като доказателство статистиката от миналата година, когато само на американския пазар Сentury 21 е реализирал сделки на обща стойност около 180 милиарда долара.

Само в Щатите за този период сме продали над 889 000 имота и нашите брокери са получили комисионни на стойност 4,6 милиарда долара. Идваме в България, защото анализите на нашите маркетингови специалисти показват, че през следващите 15 години тук ще има големи възможности за развитието на бизнеса с недвижима собственост, заяви президентът на компанията.

Оник Латифян - изпълнителен директор на "Сенчъри 21 България" уточни, че това не е просто поредната чужда компания за търговия с недвижими имоти, която стъпва на българския пазар.

Сentury 21 е основана през 1971 г. в САЩ и от тогава е създала над 8 000 офиса в 48 държави по целия свят. До края на следващата година тя ще има свои представителства в абсолютно всички европейски държави и така общият брой на служителите й ще надхвърли 145 000 души.

Българският офис на Сentury 21 ще предлага всички франчайзингови продукти и системи както за страната ни, така и за Македония. Самият той ще бъде под надзора на френския офис на компанията, който в момента се развива най-динамично от поделенията й в Европа.

Основната цел при навлизането на световната фирма у нас е привличането на максимален брой офиси от сектора, занимаващ се с продажба и строителство на недвижими имоти от всякакъв вид.

Сentury 21 се стреми да включи България в глобалния пазар на недвижими имоти и да създаде ситуация, при която всеки би могъл да предложи и да продаде имота си в реално време навсякъде по света, като същевременно си избере и закупи друг на ново място.

Целта е българските агенции в областта на недвижимите имоти да станат по-структурирани и по-устойчиви с помощта на въвеждането на общ стандарт на работа. Тяхното развитие и налагането им на пазара ще бъде много по-успешно чрез сътрудничеството им с нас, заключават от Сentury 21.