Строежът на една от най-високите сграда в София е на крачка да получи разрешение, след като вчера от проектът беше одобрен от комисията по градоустройство. Следващата стъпка е своето съгласие за изграждането му да даде Столичния общински съвет (СОС), което трябва да стане на следващото му заседание.

Преди време стана ясно, че 210-метровият небостъргач ще носи името "Парадайз Тауър" и ще бъде построен срещу мол "Парадайз център". Връзката между имената не е случайна, тъй като в сградата ще инвестират собствениците на търговския център от "Булфелд".

Небостъргачът ще има 55 етаж, като ще помещава жилища и офиси. Според плановете той ще бъде разположен върху обща разгърната площ - подземна и надземна, от близо 100 000 кв.м.

В нея ще бъдат изградени търговска и жилищна част, като на първите партерни етажи е обособена търговска зона. Следващата три етажа ще са офис части, а на етажи от 6 до 9 ще се разполагат жилищни луксозни апартаменти и мезонети.

По проект е предвидена и втора сграда на два етажа, с изцяло обществено-обслужващи функции, в западната част и РЗП 2100 кв. м, върху които ще се изградят различни по размер офиси, търговски площи и заведения за обществено хранене.