Кой би могъл да даде 111 милиона долара за луксозно имение? Всъщност, не са малко хората, които могат да го направят, особено в САЩ. Въпросът е дали биха платили тази цена. И все пак има поне един, за който тя е достатъчно изгодна.

Точно толкова е дал американският милиардер Стивън Шонфелд, натрупал богатството си благодарение на хедж фондове. С тази сделка той се превърна в собственик на най-скъпо продадения имот във Флорида досега, пише CNBC.

Имотът е разположен на близо 25 декара, като застроената площ е 6500 квадратни метра. Имението разполага с 11 спални, 22 бани, боулинг салон и спа. То се намира в близост до плажа.

За Шонфелд платената цена е доста изгодна, като се има предвид, че първоначално обявената цена за имението е била 200 милиона долара. Въпреки това със своите 111 милиона долара сделката бие предишния рекордьор за Флорида - покупката на продуцентът Тери Алън Крамър за 110,3 милиона долара.

Милиардерът има в портфолиото си богат набор от имоти. Той, неговата съпруга и трите им деца ще ползват новото имение само за почивка, като ще останат да живеят в Ню Йорк. Там те имат къща в селцето Олд Уестбъри за 90 милиона долара, както и апартамент на 5-то авеню в Манхатън.